Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Viktor Šimunić: Od pizza majstora do gradonačelnika

Donosimo vam životopis Viktora Šimunića

Profesionalni put Viktora Šimunića odražava izvanrednu putanju ukorijenjenu u svestranosti i odlučnosti. Rođen sa strašću prema tehnologiji i urođenom znatiželjom, Šimunić je svoje srednjoškolsko obrazovanje stekao u 1. tehničkoj školi Tesla u Zagrebu, gdje je stekao zvanje elektrotehničara. Njegova žeđ za znanjem dovela ga je do daljnjih akademskih uspjeha, koji su kulminirali stjecanjem diplome prvostupnika inženjera informacijskih tehnologija na Veleučilištu Hrvatsko zagorje u Krapini.

Ipak, temelje svoje karijere postavio je u kuhinjama pizzerije Oro Goro u Oroslavju, gdje je bio pizza majstor. Ovo rano iskustvo ne samo da mu je usadilo snažnu radnu etiku, već je poslužilo i kao dokaz njegove prilagodljivosti i spremnosti da istražuje različita profesionalna područja.

Šimunićevo tehničko znanje došlo je do izražaja na polju telekomunikacija. Njegov rad u agencijama kao što su Smartflex, Manpower i HT u Zagrebu obilježio je ključne faze njegove karijere. Imajući zadatak identificirati i riješiti telekomunikacijske probleme, instalirati i održavati satelitske sustave i uključiti se u rad na terenu, pokazao je svoju sposobnost u rješavanju tehničkih problema i korisničkoj službi.

Važno je naglasiti kako Šimunićev angažman u Oroslavju nadilazi korporativne okvire. On trenutno obnaša ulogu gradonačelnika Oroslavja, pokazujući mudro upravljanje i predanost dobrobiti zajednice. Njegov gradonačelnički mandat svjedočio je inicijativama za poticanje društveno-ekonomskog rasta i razvoja infrastrukture, što ga je označilo kao ključnu figuru u napretku Oroslavja.

Izvan svojih profesionalnih nastojanja, Viktor Šimunić višestruka je ličnost s nizom vještina. Iznimne organizacijske sposobnosti pokazao je angažmanom kao član utemeljitelj udruge Nezavisni i ulogom predsjednika KUEU “Kaj” Zlatar Bistrica, organizacije koja broji 60 članova. Također, obnašao je dužnost gradskog vijećnika i člana društvenog vijeća u Oroslavju, čime je iskazao svoju predanost društveno korisnom radu.

Šimunićeva osposobljenost u komunikaciji i interpersonalnim vještinama očituje se kroz njegov aktivni angažman u društvenim aktivnostima i spretnost u ophođenju s klijentima i dionicima. Štoviše, njegove raznolike vještine proširuju se na sport, kulturne aktivnosti, pa čak i izvedbene umjetnosti. Njegov angažman u KUD-u “Sloboda” Oroslavje i KUD-u KUEU “Kaj” Zlatar Bistrica, njegova glazbena nadarenost te sudjelovanje u prvom zagorskom mjuziklu “Zeleno blago” osvjetljavaju njegovu višestruku osobnost.

Kao strastveni putnik, Šimunić je proputovao 39 zemalja na tri kontinenta, uključujući zapaženi posjet Sjevernoj Koreji i ekspediciju u Černobilu. Ova iskustva, stečena samostalno, naglašavaju njegov avanturistički duh i organizacijsku snagu.

Viktor Šimunić utjelovljuje prilagodljivost, odlučnost i neumornu težnju za izvrsnošću u više domena, učvršćujući svoju poziciju dinamičnog profesionalca i aktivnog doprinositelja svojoj zajednici.