Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Marko Milanović Litre: Čovjek različitih talenata i postignuća

Marko Milanović Litre, rođen 26. siječnja 1988. godine u Zagrebu, izvanredna je osoba čiji je životni put obilježen neumornim težnjama ka izvrsnosti u različitim područjima. Potječući iz Zagreba, Markov rani život obilježavala je akademska revnost i strast prema angažmanu u zajednici. Kao najmlađi od troje sinova Marija i Ljiljane, Markovo odrastanje duboko je ukorijenjeno u bogatu kulturu okoline. Njegovi formativne godine u zagrebačkoj četvrti Špansko bili su ključni u oblikovanju puta koji će ga odvesti do različitih dostignuća.

Već od malih nogu Marko je pokazivao iznimnu posvećenost obrazovanju. Pohađao je osnovnu školu Ante Kovačić u Zagrebu. Nakon završetka osnovnog obrazovanja, krenuo je na jedinstveni put, upisujući Međubiskupijsko sjemenište na zagrebačkoj Šalati, gdje je nastavio svoje školovanje u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji. No, nakon dvije godine, donosi značajnu odluku o napuštanju sjemeništa i nastavlja svoje obrazovanje u drugom smjeru.

Markov obrazovni put odveo ga je u svijet web dizajna, gdje je stekao stručnost prije nego što se upisao na Visoku školu tržišnih komunikacija “Agora” u Zagrebu, gdje je studirao Dizajn tržišnih komunikacija. Nakon što je završio svoje akademske godine, Marko se brzo prebacio na profesionalni put, posvećujući šest godina svog života privatnom sektoru, gdje je usavršavao svoje vještine i ostvarivao vrijedne doprinose.

U travnju 2017. godine, Markovu karijeru obilježava uzbudljivi zaokret kad postaje lokalni asistent u uredu Europskog parlamenta Ruže Tomašić. To označava značajnu promjenu u njegovom profesionalnom životu jer je duboko uronio u složeni svijet europske politike i diplomacije, ostavljajući trag na međunarodnoj razini.

Markov politički angažman započeo je tijekom srednjoškolskih godina kad je, uz podršku roditelja, krenuo u lokalnu politiku u Gradskoj četvrti Stenjevec. Tijekom narednih godina, izabran je u gradsku organizaciju političke stranke, a posebno se istaknuo kao tajnik i kasnije predsjednik podružnice Stenjevec. Važno je napomenuti da je bio jedan od osnivača Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista, ostavljajući neizbrisiv trag na političkom pejzažu.

Na lokalnim izborima 2017. godine, Markova predanost i ustrajnost doveli su ga do mjesta u vijeću Gradske četvrti Stenjevec kao kandidata Hrvatske konzervativne stranke. Njegovo političko putovanje nastavilo se uzlaznom putanjom, kulminirajući njegovim izborom za zastupnika u Hrvatskom saboru na izborima 2020. godine, predstavljajući naslijeđe Ruže Tomašić.

Markova aktivna sudjelovanja u različitim parlamentarnim odborima, uključujući međuparlamentarnu suradnju, pomorstvo, promet, infrastrukturu, obitelj, mlade i sport, odražava njegovu predanost rješavanju različitih nacionalnih i međunarodnih izazova. Nadalje, on vodi Hrvatsko-poljsku skupinu prijateljstva i sudjeluje u nekoliko drugih skupina za međunarodnu suradnju, ističući važnost diplomacije i suradnje.

Priča o Marku Milanoviću Litre svjedoči o njegovom raznolikom putovanju kroz obrazovanje, profesionalna postignuća i politički angažman. Njegova predanost, različiti talenti i posvećenost stvaranju pozitivnog utjecaja na svoju zajednicu i svijet utvrdili su njegovo mjesto dinamične figure u suvremenom političkom pejzažu Hrvatske.