Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ladislav Ilčić: Politički put akademskog glazbenika

Donosimo vam životopis Ladislava Ilčića.

Ladislav Ilčić hrvatski je akademski glazbenik i političar. Rođen je u Varaždinu 4. kolovoza 1970. Otac Stanko Ilčić bio je liječnik i bivši ravnatelj Doma zdravlja Varaždin. Bio je poznat i kao voditelj varaždinskog crkvenog zbora Chorus Liturgicus te dugogodišnji suradnik Varaždinske biskupije.

Ilčić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je kasnije završio i poslijediplomski studij. Trenutno je zaposlen kao član Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a stalni je i član Varaždinskog komornog orkestra. Član je nekoliko strukovnih glazbenih udruga, a bio je i član Umjetničkoga vijeća Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Osim glazbene karijere, Ilčić je i istaknuta ličnost hrvatske politike. Jedan je od osnivača, a od 2008. godine i predsjednik Udruge Grozd – Glas roditelja za djecu. Ova organizacija zalaže se za poboljšanje kvalitete obrazovanja djece i poboljšanje položaja obitelji u suvremenom društvu.

Ilčić je i podupiratelj građanske inicijative “U ime obitelji” koja je prikupila 749.316 potpisa građana za potporu referendumu o ustavnoj definiciji braka.

Ilčić je potpredsjednik političke stranke Hrvatski suverenisti koja je dio koalicije Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku. Ova koalicija okuplja političke stranke, organizacije civilnog društva i pojedince koji su tradicionalno, konzervativno, nacionalno i demokratski orijentirani.

Ilčić je 2013. godine bio kandidat Hrasta na prvim hrvatskim izborima za Europski parlament. Bio je i kandidat Hrasta na izborima za gradonačelnika Varaždina iste godine, gdje je sa 7,89% glasova završio na četvrtom mjestu.

Ilčić trenutno obnaša dužnost predsjednika Odbora za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu skrb u varaždinskom Gradskom vijeću.

Unatoč uspješnoj glazbenoj karijeri, Ilčić se proslavio u svijetu hrvatske politike. Njegovi konzervativni i tradicionalni stavovi privukli su podršku mnogih građana koji dijele njegove vrijednosti. Bio je glasni zagovornik obiteljskih vrijednosti i neumorno je radio na promicanju politika koje poboljšavaju kvalitetu života obitelji u Hrvatskoj.

Zaključno, Ladislav Ilčić je poznati hrvatski akademski glazbenik i političar. Njegovu političku karijeru obilježila je snažna predanost konzervativnim i tradicionalnim vrijednostima, a bio je i neumorni zagovornik obiteljskih vrijednosti i politika koje podržavaju obitelji u Hrvatskoj. Njegovo vodstvo u udruzi Grozd – Glas roditelja za djecu i angažman u koaliciji Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku zacementirali su ga kao istaknutu osobu u hrvatskoj politici.