Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Damir Vanđelić: Vizionar koji preoblikuje industrije

Donosimo vam životopis Damira Vanđelića

U današnjem brzom i neprestano mijenjajućem se svijetu postoje pojedinci čeji izuzetni talenti, neumorna predanost i vizionarsko vođstvo ostavljaju neizbrisiv trag u industrijama kojima se bave. Jedna takva izvanredna ličnost je Damir Vanđelić, čovjek čiji je životni put nevjerojatan. Rođen je 1968. godine u Zagrebu, a njegova priča svjedoči o istrajnosti, izvrsnosti i neumornoj težnji za uspjehom.

Vanđelić je započeo svoje akademsko putovanje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje je diplomirao s najvišim pohvalama 1992. godine. Prepoznajući važnost kontinuiranog učenja i osobnog razvoja, stekao je MBA titulu na prestižnom University of Liverpool 2008. godine. Snažan temelj obrazovanja pripremio ga je za izvanrednu karijeru koja će obuhvatiti različite domene.

Njegova profesionalna odiseja započela je u Plivi, gdje je stekao vrijedno iskustvo. Međutim, prelazak u Interbrew označio je prekretnicu u njegovoj karijeri. Izvanredne vođstvene sposobnosti i poslovna vještina Damira Vanđelića privukle su pažnju vodećih ljudi u industriji, što je rezultiralo njegovim angažmanom u Adris Grupi 2004. godine. Ovdje je preuzeo ulogu direktora investicija, koju je izvršavao s iznimnom stručnošću sve do 2016. godine. Istovremeno je obnašao i dužnost direktora u Abilii d.o.o., što svjedoči o njegovoj sposobnosti učinkovitog upravljanja višestrukim odgovornostima.

Godine 2008. Vanđelić postaje član Uprave Adria Resortsa d.o.o., a tijekom tog razdoblja aktivno je sudjelovao kao predsjednik ili član brojnih nadzornih odbora unutar Adris Grupe (uključujući Cromaris d.d., TDR d.d. i Hrvatski duhani d.d., među ostalima). Njegovo strateško razmišljanje i sposobnost donošenja odluka značajno su pridonijeli rastu i uspjehu tih tvrtki.

Ipak, njegovo imenovanje za predsjednika Uprave Croatia osiguranja 2016. godine stavilo je Vanđelića u središte pozornosti poslovnog svijeta. Vodeći jednu od najvećih osiguravajućih kompanija u Hrvatskoj, usmjerio je organizaciju prema novim visinama, revolucionirajući industriju inovativnim proizvodima i strategijama usmjerenim prema korisnicima. Njegov vizionarski pristup i neumorna predanost izvrsnosti gurnuli su Croatia osiguranje u sam vrh osiguravajućeg sektora, zarađujući mu divljenje i poštovanje kolega i stručnjaka iz industrije.

Vanđelićev utjecaj proteže se izvan područja osiguranja i investicija. Njegovo duboko razumijevanje korporativnog upravljanja i strateškog odlučivanja učinilo ga je neprocjenjivom vrijednošću za druge poznate organizacije. Godine 2011. služio je kao član Nadzornog odbora INA-e d.d., a 2016. preuzeo je ulogu predsjednika Nadzornog odbora INA-e, koju i danas obnaša. Njegovo utjecajno prisustvo u odboru odigralo je ključnu ulogu u oblikovanju INA-ine putanje rasta i osiguravanju njenog trajnog uspjeha.

Tijekom svog mandata direktora investicija u Adris Grupi, Vanđelić je stručno upravljao raznolikim investicijskim portfeljem vrijednim više od 8 milijardi, koji je uključivao više od 200 ključnih projekata u industriji, turizmu i nekretninama. Njegova sposobnost prepoznavanja obećavajućih prilika i njihovog uspješnog ostvarivanja utemeljila je njegovu reputaciju vizionara koji s neumornom predanošću generira održivi rast i postiže izvanredne rezultate.

Osim izvanrednih profesionalnih postignuća, Vanđelić ostaje posvećen i svom osobnom životu. Kao ljubazan suprug i ponosni otac troje djece, pronalazi ravnotežu i inspiraciju u ljubavi i podršci svoje obitelji. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990.- 1991. godine.