Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Antun Krešimir Buterin: Novinar uzdignut na vrh sigurnosne industrije

Donosimo vam životopis Antuna Krešimira Buterina. Antun Krešimir Buterin, rođen u Zagrebu 1974. godine, izvanredna je osoba s raznolikom i impresivnom karijerom koja traje gotovo dva desetljeća u novinarstvu. Njegovo putovanje svjedoči o predanosti, prilagodljivosti i posvećenosti humanitarnim ciljevima.

Buterinova karijera započela je u hrvatskom političkom dnevniku Vjesnik, gdje je počeo kao novinar gradske rubrike i postupno napredovao. Od korektora do urednika posebnih izdanja, njegova strast prema novinarstvu isticala se. Tijekom svog boravka u Vjesniku, usavršavao je svoje vještine i stekao neprocjenjivo iskustvo koje će oblikovati njegovu budućnost.

Godine 2008. Buterin je preuzeo ulogu urednika u časopisu Zaštita, jedinom hrvatskom časopisu za sigurnost. Pod njegovim vodstvom, časopis je procvjetao novim projektima i profesionalnim konferencijama. Posebno treba istaknuti da je on predvodio prvo nacionalno istraživanje sigurnosti hrvatskih gradova, četverogodišnji pothvat koji je pokazao njegovu predanost poboljšanju sigurnosti u njegovoj domovini.

Buterinove sposobnosti nisu se zaustavile samo na novinarstvu. Kao urednik časopisa, također je obavljao posao marketing menadžera, uspješno privlačeći svjetski poznate tvrtke za sigurnost da oglašavaju u časopisu – izvanredno postignuće za mali hrvatski časopis.

Godine 2014. započeo je novo poglavlje u Buterinovoj karijeri kada je postao voditelj marketinga i prodaje u Kongresnom centru FORUM Zagreb. Njegove vještine i stručnost nisu prošle nezapaženo, jer je ubrzo pozvan da se pridruži Hikvisionu, najvećem svjetskom proizvođaču video nadzornih kamera i sigurnosne opreme. Počeo je kao menadžer razvoja poslovanja i brzo je napredovao, postavši voditeljem marketinga za područje Jadrana i Malte – prestižnu ulogu u tvrtki s više od 40.000 zaposlenika. Njegovo imenovanje označilo ga je kao jedinog Hrvata koji radi za ovog tehnološkog diva iz Kine.

Buterinova predanost humanitarnom radu jednako je impresivna. Igrao je ključnu ulogu u osnivanju Zaklade Ana Rukavina i ostao aktivan član Izvršnog odbora od samog početka. Nadalje, bio je ključan u stvaranju konferencije Meeting G2, služeći kao njen predsjednik u posljednjih nekoliko godina.

Putovanje Antuna Krešimira Buterina od novinara do voditelja marketinga u Hikvisionu svjedoči o njegovoj odlučnosti i prilagodljivosti. Njegova predanost poboljšanju sigurnosti u Hrvatskoj i njegovo sudjelovanje u humanitarnim akcijama čine ga zaista inspirativnom osobom kako u novinarstvu, tako i u sigurnosnoj industriji.